Veronique Franssen (1981) speelt cello sinds haar 7e jaar. Ze heeft celloles gehad van Jan Dols en Alexander Petrasch.

In juni 2006 is ze afgestudeerd aan het conservatorium in Maastricht en daar heeft les gehad van Mirel Iancovici.

Tijdens het Orlandofestival 2002, 2003 en 2004 heeft ze masterclasses gevolgd bij onder andere Stefan Metz, Maarten Mostert en Nander Cirkel.

 

Naast het solospel houdt Veronique zich regelmatig bezig met kamermuziek. Ook hierin volgde ze masterclasses bij onder andere Henk Guitart, Wilmar Visser, Stefan Metz en Maarten Veeze. Ze heeft meegespeeld met diverse orkesten in Limburg, waaronder het Symfonieorkest Arka, de harmonieorkesten van Eijsden en Melick. Op dit moment maakt ze deel uit van het Maastrichter Strijkkwartet. Sinds 2004 speelt ze in het celloduo: 'Cellissima'.

 

Maar het is niet alleen klassieke muziek dat Veronique bezig houdt, ook jazz-en popmuziek speelt ze graag. Daarom speelt ze regelmatig mee met de Jack-Million band. Ook is ze celliste bij Guido's Orchestra, het orkest dat onder andere Marco Borsato, Paul de Leeuw, Lionel Richie, Diana Ross en Nick & Simon begeleidde tijdens de Symphonica in Rosso concerten. Ook speelt ze geregeld mee met het orkest Il Novecento tijdens de Night of the Proms concerten.

Sinds 2002 heeft ze een eigen lespraktijk aan huis in Banholt (gemeente eijsden-margraten), en daar geeft ze les aan kinderen en volwassenen.